Brass Band Limburg
Dirigenten

Dirigenten

1e Dirigent

Renato Meli is sinds 2011 de dirigent van Brass Band Limburg. Renato begon zijn muzikale loopbaan als 8-jarige euphoniumspeler bij de plaatselijke muziekvereniging in Berg en Terblijt. Met dit orkest gaf hij op z’n veertiende z’n eerste solo-optreden. Op 17-jarige leeftijd deed hij toelatingsexamen bij Piet Joris aan het Maastrichts conservatorium. Vanaf 1989 was hij principal euphonium bij Brass Band Limburg. Met deze band won hij een aantal solistenprijzen, zoals in 1990 tijdens de open Nederlandse Brassband Kampioenschappen te Utrecht en in Bern tijdens het Zwitsers Entertainment concours 1992. In 1991 werd hij aangenomen als euphoniumspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Met dit orkest slaagde hij in 1993 cum laude voor het diploma uitvoerend musicus aan het conservatorium van Maastricht. Sinds 1995 is hij verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met dit orkest treedt hij regelmatig solistisch op.

Renato geeft workshops in binnen- en buitenland in samenwerking met de bekende fabrikant Boosey & Hawkes. Hij bespeelt dan ook een Prestige-euphonium van Besson. Als solist is hij te beluisteren tijdens vele concerten en optredens van o.a. de Marinierskapel, Brass Band Limburg en Flexible Brass. In het buitenland treedt hij vaak op als gastsolist met gerenommeerde orkesten zoals Brassband Midden-Brabant (Belgie), Conservatorium Brassband Manchester (England), Junge Blazer Philharmonie Süd-West (Duitsland) en la Banda Associazione Musicale Stanislao Silesu (Italie).

dirigent-renato-bbl

Als dirigent is Renato sinds 2009 werkzaam bij fanfare St Caecilia Hulsberg. Met dit orkest werd hij in oktober 2011 Limburgs kampioen in de 1ste divisie fanfare. Sinds mei 2017 is Renato assistent dirigent van de Marinierskapel.

2e Dirigent

De band prijst zich gelukkig met een voortreffelijke jeugdige tweede dirigent, Stijn Waterval, die tevens  als vaste solocornettist aan Brass Band Limburg verbonden.

Stijn studeerde Wind- and Brassband Conducting aan Conservatorium Maastricht, met Jan Cober als hoofdvak docent. Hedendaags volgt hij priveles Orkestdirectie en Operarepertoire bij Enrico Delamboye.

Stijn maakte zijn dirigeerdebuut als Koperblazers-Instructeur bij het Trommel- en Klaroenkorps van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile in 2015. Hedendaags is Stijn tevens chef-dirigent bij het Maastricht Academic Chamber Orchestra, dirigent van Les Jeunes de Sainte Cécile en Preludium. Ook leidt hij regelmatig verscheidene orkesten en ensembles als gastdirigent.