Een bericht van de voorzitter

Sinds afgelopen maandag mag ik mij officieel de trotse voorzitster van Brass Band Limburg noemen!

De afgelopen maanden had ik de taken van voorzitter al overgenomen van Marc Doomen die binnen de vereniging heel wat werk verricht heeft de afgelopen 2 jaar. Helaas voor ons is hij een nieuwe uitdaging aan gegaan als dirigent op de maandagavond. Marc, dank je wel!

Nu had de BBL dus afgelopen maandag ledenvergadering en waar iedereen dacht dat we die feestelijk zouden afsluiten met de uitreiking van een prijs voor de meest foute kersttrui, bleek dat wij als bestuur nog een verrassing in petto hadden voor 4 van onze mannen.

Wat is er nu mooier dan je carrière als voorzitter beginnen met het feliciteren van 4 jubilarissen?

Allereerst was daar Ben Vankan, inmiddels 15 jaar officieel lid, maar daarvoor al regelmatig bij de band te vinden als invaller. Gelukkig besloot hij dat hij het zo leuk vond dat hij inmiddels tot de inboedel van de band behoort. Altijd betrouwbaar en altijd bereikbaar voor een anekdote over de geschiedenis van de band 😉.

Daarna was de beurt aan Marcel Boom, die 30 jaar geleden ingeschreven werd als lid van de band, maar er even tussenuit geweest is. In al die jaren heeft hij bergen werk verzet voor de band, als bestuurslid en voorzitter, hij heeft ons op cd gezet en uiteraard is hij een geweldige muzikant! We hebben hem nu ingeschat op 25 jaar lid, en van hieruit tellen we verder!

Als derde mocht ik onze 2e dirigent Leon van Wijk in het zonnetje zetten met zijn 25-jarig lidmaatschap! Hij is natuurlijk veel onderweg voor zijn werk, maar hij is altijd bereid om mee te denken, speelt een grote rol in de muziekcommissie, werkt mee in het bestuur en vervangt natuurlijk daarnaast onze dirigent als hij ziek of verhinderd is. Leon is een rots in de branding, dat is het verleden al vaker gebleken en daar is niks aan veranderd in de loop van de jaren!

En als laatste mocht ik onze dirigent Renato Meli feliciteren! Hij is inmiddels al 32 jaar verbonden aan de band en daarmee zonder meer onze meest ervaren BBL-er! Nu is 32 jaar normaliter geen jubileum, maar omdat er 2 jaar geleden niks mee gedaan is, en Renato echt ontzettend veel werk verricht heeft voor de band, wilden we hem als bestuur toch huldigen.
Hij heeft als principal euphonium jaren de sterren van de hemel gespeeld binnen de band en heeft sinds 2011 de dirigeerstok overgenomen. In al die jaren heeft hij daarnaast op de achtergrond heel veel werk verricht en dat doet hij nog steeds, heel wat meer dan in zijn huidige functieomschrijving staat! Een dirigent is formeel gezien geen lid, maar dat voelt in zijn geval anders aan. Zeg je dat je bij Brass Band Limburg speelt, dan krijg je als reactie “Ah, je speelt bij Renato!” Vandaar ook een oorkonde waarmee we hem hebben gehuldigd met zijn 32-jarig lidmaatschap!

Er is afgelopen jaar flink gebouwd aan de band en daar gaan we komend jaar mee verder. Allereerst zijn we op uitnodiging van Harmonie Laura te horen op 5 januari tijdens hun nieuwjaarsconcert. Een aanrader, al is het maar om onze jubilaris Marcel Boom te horen in zijn solo Follow the Wind. Of anders zijn zoon Erik Boom (en maandag geïnstalleerd als nieuwste bestuurslid) met zijn solo Carrickfergus!

In april zijn we in Schinnen en in de kloosterbibliotheek te Wittem te horen, in mei organiseren we een concert met solist Chris Turner op cornet, en eind oktober zullen we een concert geven met de Amsterdam Staff Band en solist David Childs. En als het verder opbouwen van de band gaat zoals we dat gepland hebben dan hopen we dat we er komend jaar op het NBK ook weer bij kunnen zijn!

Een hoop om naar uit te kijken in 2020 dus!

Svenja